Kunder berättar

Jag har gått i ganska många år hos Michaela med mina hundar.

Jag har eurasier och går i förebyggande syfte på noggranna genomgångar.

Då jag är aktiv och tränar/tävlar agility, lydnad och rallylydnad vill jag vara säker på att inte ha missat början till något problem.

Michaela är alltid noggran i sin genomgång och hanterar hundarna på ett väldigt bra sätt. 

Därför vill jag inte gå till någon annan än Michaela!

MVH KickiAnledning till att vi går och tränar Esther hos dig är väldigt enkel. Efter att ha testat olika träningsformer och tränare hittade vi till dig som tur är. Esther var utdömd att inte överleva sin 2 års dag pga hennes höftfel men tänk så fel dom hade. Mickaela är helt fantastik! Hon anpassade träningen utifrån esthers behov, vilket gav ett helt fantastiskt resultat. Hon är ärlig och genuin, utgår från hundens behov och är lyhörd på att höra hur vi som ägare upplever Esther och hennes mående. Hon har räddad oss flera gånger när skadan varit framme, då är hon enbart ett samtal bort och om behov finns har hon fixat så vi får komma så snabbt som möjligt på behandling. Jag skulle starkt rekommendera Mickaela, vi är så himla nöjda att vi fortfarande har vår Esther kvar och det är Mickaelas förtjänst!!

Min finska lapphund Ziva har väl aldrig  haft några stora problem i kroppen egentligen men när Michaela och Tassainn var ganska nytt så fick jag för mig att prova mest för att se vad det var. Sen dess har vi gått hos henne lite till och från för friskvård och det är alltid trevligt.

Hon arbetar helt på hundens villkor och förklarar tydligt och bra för det nervösa mattehjärtat.

Vi gick en massage kurs härom året som var väldigt intressant och rekommenderas varmt. Även fast Ziva ìnte hade lust att slappna av alls den dagen.

När vi först började var vi mångsysslare, lydnad, rally, agility, spår och annat höll vi på med. Nu är Ziva en 12årig ungdom med andra behov men de gånger vi besöker Michaela är fortfarande lika nyttiga och trevliga.


/Veronica och Ziva 


I slutet av januari 2020 fick vår strävhåriga tax Eje (då 3 år och 9 månader) ett kraftig diskbrock i nedre delen av ryggen.

Efter en lyckad operation och 1 veckas sjukhusvistelse fick vi hem en tax som inte kunde använda sina bakben.

Han hade heller ingen känsel under trampdynorna, vänster ben var mest påverkat. 


Efter någon veckas vila och lättare massage och stretchövningar hemma bokade vi tid på Tassainn hos Michaela.

Eje kunde ännu inte använda sina bakben. 


Michaela gjorde först en grundlig första bedömning - sedan började träningen. 

Till att börja med massage, stretchövningar och "känselövningar". 

Vi fick dessa att jobba med hemma efter varje gång.


Så småningom fick Eje börja med vattentrask - först med sele på, allt eftersom han blev bättre utan.


Eje fick behandling på Tassainn varje vecka i ca 12 veckor, därefter varannan vecka i ytterligare några månader.


Vi fick nya övningar att jobba med hemma, när han blev starkare - gång över "hinderbana" - kavaletter och 

upp och nerför ramper.   


Eje är tack vare Michaelas behandling och hennes handledning av oss nu i god kondition.


Husse Kurt, matte Monika och taxmorbror Äbbe

Hösten 2017 började jag gå hos Michaela med min då 3åriga Tervueren Twist. Vi tränar och tävlar i ffa agility men håller även på med rallylydnad och lydnad.

När han var 8 månader opererades han för en lös benbit i bogleden, vi gick på rehab på annat ställe efter det. Efter att vi fick ta bort hans kompis våren 2017 pga ett trasigt korsband ville jag se till att Twist fick de bästa förutsättningarna för att hålla kroppen i trim. Han har sedan vi började gå hos Tassainn gått på watertreadmill, fått massagegenomgångar, bindvävsmassage, laserbehandlingar, löpband och vibb, samt att vi gått cirkelträningskurs. 

Under hösten 2019 upptäckte Michaela under en rutin koll att han hade en liten störning i hans rörelsemönster på det ena bakbenet. Det hittades en lite spänning i ryggslutet på honom och vi började med en gång rehaba honom, under hela vintern gick vi en gång i veckan och tack vare det så har han inte fått några bestående störningar eller skador. Han är idag tillbaka starkare än någonsin.


Vitza, min andra Tervueren har alltid varit med hos Michaela sedan hon var valp men fick hösten 2019 börja friskvårda då hon var 16månader. Hon går på watertreadmillen samt ligger på vibbron. I somras upptäcktes det att hon började vinkla ut sina armbågar, tack vare snabb respons och att träningsprogram lades upp så arbetades det bort på 2veckor och underhålls kontinuerligt.


Det finns ingen jag litar på så mycket som Michaela på Tassainn att ta hand om mina hundar, hon har superkoll på dem och fångat upp små saker på dem och hjälpt till att rätta till dem innan de blivit några stora bekymmer eller att det blivit så illa att vi fått uppsöka veterinärvård för dem. Hon ställer alltid upp för oss även om det bara skulle vara ett samtal när man är orolig för något eller en kontroll av något man känner inte stämmer.


Twist, Vitza och Martina


I augusti 2017 blev Eazy, vår då 5 åriga Tervueren, troligen omkull sprungen av vår andra hund i skogen. Han visade tydligt att han hade ont men visade ingen hälta. dagen efter åkte vi in till veterinären med honom och det misstänktes diskbråck i nacken, vi åkte hem med smärtlindring samt remiss för kontroll på djursjukhus. Vi fick tid för CT av nacken inom ett par dagar och fick chockerade besked att han hade tre frakter på höger sida av första halskotan samt ett diskbråck i nackslutet. Han fick starkare smärtlindring samt beordrad striktare koppelvila än han haft. Efter ca 2månader var vi på återbesök för ny CT samt kontroll. Han hade läkt bra och blev friskförklarad, vi frågade om rehab men veterinären tyckte inte det behövdes då han hade full rörlighet i nacken.

Det gick ett par veckor och Eazy verkade må bra men vi upplevde att han inte riktigt va som tidigare, vilket inte är konstigt med det han varit med om men bestämde oss för att vi ville ha en kontroll av fysioterapeut på honom och vår dotter gick hos Michaela på Tassainn och rekommenderade henne. Sagt och gjort så bokade vi besök och åkte dit för en genomgång. Det visade sig att han hade muskelspänningar i hela högersidan. Vi fick övningar och massageprogram och gick kontinuerligt på besök och för varje gång så flyttade spänningarna sig längre och längre bak tills de släppte helt.


Vi går idag i friskvårdssyfte på watertreadmill och vibb. Han är idag tillbaka på agilitybanan, vilket vi aldrig trodde skulle vara möjligt.


Vi är så tacksamma för att Michaela har tagit så bra hand om Eazy!


Eazy, Anna och Roger


Våran blandras Sam hade ett medfött fel i bakbenen vilket gjorde att han ofta fick ont och inte kunde gå ordentligt under promenaderna. Veterinären ordinerade sjukgymnastik och valet föll på Michaela och Tassainn.

Det har visat sig vara det helrätta stället att komma till och vi ångrar oss inte en sekund. Sam (och vi) har kämpat på med anpassade övningar som vi fått i "läxa", och sedan har detta varvats med träning i vattentank och lite chill på vibratormattan hos Michaela.


Vår historia är verkligen en solskenshistoria, för vi har fått rätt verktyg och ett mycket gott omhändertagande. Sam kan idag anses återställd. Han går, springer, badar och busar som vilken annan hund som helst.

Snyggt jobbat Michaela!


/Jennifer, Björn och Sam